Archívum » Elnökségi ülések jegyzőkönyvei

 

Itt találhatók a Magyar-Vietnámi Baráti Társaság elnökségi üléseinek jegyzőkönyvei:

MVBT elnökségi ülés

2016.12.19-én 15,00-17,00

Oriental Soup House Étterem

 

 I.      Jelen volt:  Dr. Botz László

Bányai Levente

Nagy Gyula

Dr. Füstné Tran Thi Hanh

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nguyen Thanh Huong

Nguyen Xuan Hue

Váraljai Márton

Kevei Gyula (EB)                 

Kolossváry Miklós (EB)

Nguyen Duc Thuan (meghívott)

Imre Lajos (meghívott)

 

 

Az elnök – a napirendi kérdések megtárgyalása előtt – az elnökség nevében megköszönte Dr. Füstné Tran Thi Hanh asszonynak a kedves meghívását, hogy az év utolsó elnökségi ülését kellemes környezetben, finom vietnami ételek felszolgálása és elfogyasztása mellett tarthattuk meg.

 

II.      Megbeszélt témák:

1.     Az elnök röviden értékelte a 11.11-i közgyűlést, megállapította, hogy rendkívül alacsony volt a résztvevők száma, ami sajnos érdektelenséget mutat. A tapasztaltak alapján jogos a - közgyűlésen is javaslatba hozott6 – tagsági felülvizsgálat, a szervezeti életben részt nem vevők tagságának megszüntetése.

Kevei Gyula javasolta a „szimpatizáns tag” megnevezést, de ezt az elnökség többsége elvetette.

Az elnökség egyetértett abban, hogy az aktivitást nem mutató tagokat levélben értesítjük tagságuk megszüntetéséről.

2.     A Társaság jogi helyzetének pontosítására, a Fővárosi Törvényszékhez küldött kérésünkre válasz nem érkezett.

3.     A Közgyűlés felhatalmazása alapján az elnökség egyhangú döntéssel kooptálta az Ellenőrző Bizottságba, tagként Nguyen Duc Thuan-t, aki a felkérést elfogadta. Személyében – tekintettel a Magyarországi Vietnamiak Egyesületében betöltött alelnöki tisztségére – az elnökség biztosítva látja a két szervezet kapcsolatainak erősítését is.

4.     Az elnök tájékoztatást adott Budapest 11. kerülete és HCM város 1. kerülete között kezdeményezett testvér-település kapcsolat alakulásáról, miszerint HCM város pártbizottsága egyetértett a gondolattal és engedélyezte HCM város 1. kerület Népi Bizottságának a kapcsolat felvételét.

Az elnök jelezte, hogy a vietnami lépésről tájékoztatta Budapest 11. kerületének önkormányzatát.

5.     Az elnök értékelte a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozata által szervezett, 2016.11.15-én megnyitott kiállítást, amelyen a magyar katonafestők művei mellett kiállításra kerültek a Hanoi Vietnami-Magyar Kulturális Klub által biztosított vietnami művészek munkái is.

Kolossváry Miklós jelezte, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából, 2017 januárjában rendezendő kiállításon ugyancsak láthatók lesznek vietnami barátaink művei is.

6.     Az elnök tájékoztatást adott a Vietnami Élelmiszer-Biztonság Ellenőrzési Intézet megkereséséről, amely szerint folytatni kívánják a 2010-ben aláírt megállapodás alapján tervezett együttműködést az időközben megszűnt Központi Környezet- és Élelmiszer-Tudományi Kutatóintézet utódszervezetével.  Az elnök Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Főigazgatójának írott levelére válaszolva Dr. Somogyi Norbert mb. főigazgató jelezte, hogy készek a kezdeményezés folytatására, megjelölve az illetékes intézet igazgatójának elérhetőségét.

Az elnök a pozitív választ megküldte a vietnami intézménynek.

7.     Az elnökség egyhangúan támogatta Dr. Turcsányi András tagfelvételi kérelmét.

8.     Az elnök bejelentette, hogy a 2016.12.02-án elhunyt Fliszár László tagtársunk búcsúztatása 2017.01.10-én 09,45-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában.

9.     A Társaság aktuális pénzügyi helyzete 2016.12.14-én

bankszámlán     :        242.515.-

házi pénztárban  :         69.826.-

összesen            :        311.341.- Forint.

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.11.11-én 15,00-16,00

Honvéd Kulturális Központ

 

 

 I.      Jelen volt:  Dr. Botz László

Bányai Levente

Dr. Füstné Tran Thi Hanh              

Dr. Kovács Tamás

Nagy Gyula

Kolossváry Miklós (EB)

 

 

 

II.      Megbeszélt témák:

 

1.     Az elnök ismertette a 11.11-re tervezett Közgyűlés előkészítésének helyzetét, a lebonyolítás részleteit

                                                           i.      a meghívó kiküldésre került, egy visszajelzés érkezett: Balázs György levélben kifogásolja a rendezvények időpontjait, javasolta, hogy – tekintettel a vidékiekre – a rendezvényeket korábbi időpontokban, vagy hét végére tervezzük.

                                                        ii.      az év végi beszámoló levél kiküldésre került, lényegét érintő reagálás a tagság részéről nem érkezett

                                                      iii.      a szóbeli kiegészítés elkészült

                                                      iv.      az EB elnök hozzászólása elkészült, Kolossváry Miklós jelezte, hogy az EB elnöke által készített jelentéshez kiegészítést tesz

                                                        v.      a tagdíj elmaradások listája összeállításra került, a közgyűlésen hozzáférhetővé tesszük

                                                      vi.      felkérjük Dr. Lugossi Ildikót, hogy a közgyűlésre érkezők regisztrálását segítse, illetve a befizetni szándékozó tagoktól  átvegye a tagdíjat.

 

2.     Az elnök jelezte, hogy a Társaság jogi helyzete témájában folytatott tájékozódás keretében, a Fővárosi Törvényszéktől kért állásfoglalásra nem érkezett válasz.

 

3.     Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy a Budapest 11. kerület és HCM város 1. kerülete között kezdeményezett testvér-település kérdésében, a HCM városból 11.11-én érkezett tájékoztatás szerint a város pártbizottsága engedélyezte a kapcsolatfelvételre irányuló tárgyalások  és egyeztetések megkezdését. A kapott információról az elnök írásban tájékoztatja Budapest 11. kerület önkormányzatát.

 

4.     Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy Fülei Balázs zongoraművész vietnami koncert körútjának szervezése folyamatában - közvetítésünkre -  a HCM városi VMBT felajánlotta támogatását, a művész HCM városban tervezett koncertjének időtartamára, a művész és kísérője részére  térítés mentesen biztosít szállodai elhelyezést.

 

5.     Nagy Gyula tájékoztatta az elnökséget, hogy a Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatának csoportos kiállításának megnyitó ünnepségére 11.15-én 16,00-kor kerül sor a Stefánia Galériában. A kiállításon megtekinthetők vietnami festők képei is, amelyek a Hanoi Vietnami – Magyar Kulturális Klubbal 2016. júliusban megkötött együttműködési megállapodás keretében érkeztek Budapestre.

 

Az elnök gratulált Kolossváry Miklósnak, aki a HKE Képzőművészeti Tagozatának katonafestő tagjaként, munkája elismeréseként megkapta a Boromisza Tibor Díjat. További művészeti tevékenységéhez jó erőt és egészséget kívánunk!

 

6.      Az elnökség elfogadta Mácsár László tagfelvételi kérelmét.

 

7.      Az elnök tájékoztatta az elnökséget a Társaság aktuális pénzügyi helyzetéről, ennek megfelelően a Társaság 2016.11.10-én

bankszámlán     :        237.654.-

házi pénztárban  :         20.146.-

összesen            :        257.800.- forinttal rendelkezett.

 

8.     Az elnökség az évet záró ülését – Dr. Füstné Tran Thi Hanh meghívására - 2016. december  19 én (hétfőn) 15,00-kor tartja az Oriental Soup House Étteremben (Budapest, 1136. Balzac utca 35.) tartja.

 

 

        

 

 

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.10.27-én 17,00-18,45

Honvéd Kulturális Központ

 

 

 I.      Jelen volt:  Dr. Botz László

Bányai Levente

Dr. Füstné Tran Thi Hanh              

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nagy Gyula

Váraljai Márton

Kevei Gyula (EB)

 

 

II.      Megbeszélt témák:

 

1.                 Az elnök tájékoztatást adott  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2016.09.14-én, a Novotel Hotel Budapest Centrumban szervezett „Doing Business with the ASEAN Countries” rendezvényről, amelyen az ASEAN országokkal  megvalósított és tervezett üzleti kapcsolatokról, valamint a kapcsolatok létesítésének adminisztratív teendőiről, lehetőségeiről kaptak a résztvevők információkat. Az előadások során kiemelésre került Vietnam szerepe a külkereskedelem fejlesztésében, ahol 2015-ben a 6 % feletti GDP növekedés meghaladta az ASEAN országok átlagát (4,5 %).

 

2.                 Az elnök tájékoztatta az elnökséget a NEFB-ről készíteni tervezett dokumentumfilmek, tudományos kiadványok előkészületeiről:

a.     Mayer Béla és Dr. Nagy Tamás, a 6 R Kft. részéről már több interjút készített NEFB veteránjainkkal, kiegészítendő az archívumokban, levéltárakban feltalált okmányok, dokumentumok adatait;

b.     Papp GáborZsigmond a „Magyarok a vietnami háborúban” c., tervezett dokumentumfilmjéhez adott be pályázatot az MTVA Kollányi Ágoston pályázatára, s az előzetes anyaggyűjtést követően megkezdte az interjúk készítését;

c.      Dr. Kemény János, a Corvinus Egyetem tudományos kutatója a teljes NEFB küldetés feldolgozásához készít interjúkat.

 

3.                 Bányai Levente tájékoztatta az elnökséget a Geodézia ZRt. delegációjának vietnami látogatásáról. A delegáció a Mozgó Térképezési Rendszer bemutatására és tárgyalásokra utazott Vietnamba a Vietnami Városfejlesztési Minisztérium meghívására a 10.03-11 közötti időszakban. A Bányai Levente által kezdeményezett üzleti kapcsolat, amelyben a vietnami fél jelentős érdeklődést mutat a magyar fejlesztés iránt igen pozitív eredményt mutat, a tárgyalások során előszerződés került aláírásra.

A delegációt fogadta a Vietnami – Magyar Baráti Társaság elnöksége is.

 

4.                 Dr. Déri Miklós beszámolója alapján az elnök jelentette az elnökségnek, hogy 10.04-én a szombathelyi könyvtárban, 55 fős hallgatóság előtt Dr. Déri nagy sikerű előadást tartott „Vietnam, a leszálló sárkány országa” címmel.

 

5.                 Az elnök tájékoztatást adott a Nguyen Mai Huong asszonnyal folytatott

levélváltásról, akit a 2016 júliusban megkötött megállapodás szellemében a Honvéd Kulturális Egyesület meghívott a 2016. 10.07-11. között, Szentendrén megrendezett alkotótáborba. Az elnök 10.10-én látogatást tett az alkotótáborban, s a résztvevő művészekkel együtt részt vett Boromisza Tibor katonafestő szentendrei emlékházán elhelyezett tábla megkoszorúzási ünnepségén.

 

Tekintettel Mai Huong asszony beutazásának adminisztratív teendői során jelentkezett problémákra (a meghívólevél késedelmes kiküldése) a Honvéd Kulturális Egyesület a MVBT közbenjárását kérte, az elnök Őry Csaba nagykövetnek küldött levelében kért és kapott segítséget a nagykövetségtől a probléma elhárítására.

 

A Magyar Festészet Napja alkalmából tartott megemlékezésen 10.14-én koszorúzási ünnepségre került sor a Hotel Hadik-ban kialakított Magyar Katonafestők Emlékfalánál, ahol tagtársunk, Kolossváry Miklós részére átadták a 2016. évi Boromisza Tibor Díjat.

 

6.                 Az elnök jelezte, hogy a Magyarországi Vietnami Diákszövetség elnöke meghívta Dr. Füstné Tran Thi Hanh asszonyt, elnökségünk tagját a Diákszövetség 10.15-én megrendezett II. kongresszusára, ahol újra megválasztásra került az elnöki posztra Nguyen Anh Tú.

 

7.                 Dr. Füstné Tran Thi Hanh tájékoztatta az elnökséget, hogy 10.16-án részt vett és Nguyen Thanh Huong-gal és Le Kim Thoa-val képviselte az elnökséget a Vietnami Nőnap rendezvényén;

10.20-án részt vettek és képviselték az elnökséget a Közév-Vietnamot sújtotta árvíz károsultjainak megsegítésére rendezett koncerten;

10.23-án részt vett és képviselte Társaságunkat a Magyarországi Vietnami Diákszövetség által rendezett labdarugó kupán.

 

8.                 Az elnök tájékoztatta az elnökséget a 10.27-28-án Budapesten megrendezett Nemzetközi Alumni Találkozóról, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Tempus Alapítvány szervezésében került lebonyolításra. Vietnam részéről a rendezvényre meghívást kapott és részt vett

a.     Nguyen Cao Luc, a vietnami kormánykabinet miniszterhelyettese;

b.     Pham Xuan Hung altábornagy, a Vietnami Néphadsereg vezérkarifőnök helyettese;

c.      Nguyen The Quang, a Hanoi Népi Bizottság nyugalmazott elnökhelyettese;

d.     Vo Van Mai, a Vietnami – Magyar Üzleti Tanács elnöke,

e.      Pham Viet, a Hanoi Szabadegyetem elnöke; és

f.       Sao Mai Dam, a Ho Chi Minh városi Ipari Egyetem Bio- és Élelmiszer Technológiai Kar dékánja.

 

9.                 Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy Dr. Le Minh Triet, a Ho Chi Minh városi Vietnami – Magyar Baráti Társaság elnökének 2016. július 27-i, Dr. Hoffmann Tamással, a Budapest 11. kerületi polgármesterrel folytatott megbeszélése során felvetett kérdések utókezeléseként információt kért Dr. Le Minh Triet-től, aki válaszként megküldte a megbeszéléséről készített, Ho Chi Minh város vezetésének felterjesztett jelentésének másolatát. A testvér-település létesítését célzó további lépések megtételéhez várják a HCM városi Népi Bizottság jóváhagyását. Dr. Botz László a kapott információkról tájékoztatta Bp. 11. kerület önkormányzatát.

 

10.             Az elnök jelezte, hogy hazai és vietnami információk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetésével felsőoktatási delegáció utazik 11.04-09 között Vietnamba. A delegáció tagjai között szerepelnek még a Budapesti Corvinus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi és a Kecskemét Pallas Athene Egyetem képviselői. Információk szerint a delegáció 11.07-08-án látogatás tesz és megbeszéléseket folytat a VietHung Ipari Egyetemen is, célja az egyetem helyzetének és a jövőbeni együttműködés lehetőségeinek tanulmányozása.

 

11.             Az elnökjelezte, hogy Gergely László tagtársunk 11.16-ra tervezett előadásának előkészületei rendben folynak, a helyszín és a technikai berendezések biztosítottak, a rendezvényre külön meghívó is kiküldésre kerül.

 

12.              Az elnök tájékoztatta az elnökséget a Társaság jogi helyzete témájában tett lépésről, miszerint a felkért ügyvéd javaslata alapján 09.30-án állásfoglalást kértünk a Fővárosi Törvényszéktől. A további lépések ezen állásfoglalás beérkezését követően tehetők, a tagság közgyűlési döntésének megfelelően.

 

13.              Az elnökség áttekintette a 11.11-re tervezett Közgyűlés előkészítésének feladatai:

 

a.     az elnökség év végi beszámolója elfogadásra került, azt az elnök a meghívóval együtt 10.28-án kiküldi a tagoknak, illetve felteszi a Társaság honlapjára;

b.     összeállításra került a közgyűlés tisztségviselőire vonatkozó javaslat;

c.      javaslat született az Ellenőrző Bizottság adoptálással történő kiegészítésére, a jelölt felkérését az elnök intézi;

d.     a helyszín biztosított.

 

14.             Dr. Füstné Tran Thi Hanh javasolta az elnökségnek, hogy a MVBT vállalja fel a Budapest 9. kerületi szegény gyerekek részére rendezendő Télapó ünnepség támogatását. Az elnökség a tervezett rendezvény körülményeinek, feltételeinek tisztázása után dönt a kérdésben.

 

15.              Az elnök bejelentette, hogy Gyulai István tagtársunk, a NEFB első csoportban szolgálatot teljesített veterán 10.20-án elhunyt. Részvétünket fejeztük ki a családnak, emlékét megőrizzük.

 

16.              Az elnök bejelentette, hogy a Társaság 10.25-én 292.770.- Ft-tal rendelkezett. Sajnos továbbra is jelentős azon tagjaink száma, akik elmaradásban vannak a tagdíjfizetéssel.

 

17.              Az elnökség soron következő ülését 11.11-én 15,00-kor tartja a Honvéd Kulturális Központban (a közgyűlés előtt).

 

 

 

        

 

 

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.09.07-én 16,30-17,30

Nemzetek Háza

 

 

 I.      Jelen volt:  Dr. Botz László

Bányai Levente

Dr. Füstné Tran Thi Hanh              

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nagy Gyula

Kevei Gyula (meghívott)

 

 

 

II.      Megbeszélt témák:

 

1                   Az elnök értékelte nemzeti ünnepeink alkalmából rendezett, 2016.08.13-i baráti találkozót, megállapította, hogy a részvétel a várt szinten volt (115 fő), a rendezvény előkészítési, szervezési és megrendezési feladatai biztosítékul szolgáltak a baráti találkozó sikeréhez. Pozitív visszajelzések érkeztek mind hazai, mind vietnami oldalról. Kiemelte és megköszönte az előkészületekben jelentős szerepet vállaló tagok, Bányi Levente, Dr. Füstné Tran Thi Hanh és Nguyen Duc Thuan munkáját.

Bemutatta a rendezvényről készült, a „Vietnam Plus” médiumban megjelent cikket és fotókat.

Az elnök jelezte, hogy a baráti találkozó során megbeszélést folytatott Le Trong Ha tanácsossal, felvetette a nagykövetség és a Társaság közötti kommunikáció problémáit. Le Trong Ha tájékoztatta az elnököt, hogy a nagykövetség részéről ő felelős a Társasággal folytatott kommunikációért,  a jövőben ennek megfelelően igyekszik a jelzett problémákat orvosolni.

2.      Dr. Füstné Tran Thi Hanh tájékoztatta az elnökséget a vietnami buddhista közösség keretében szervezett rendezvényekről, ahol képviselte Társaságunkat:

         - 08.16-án, a Vietnami Nyugdíjas Klub rendezvényén, ahol megjelent Truong My Hoa asszony, korábbi államelnök helyettes;

         - 08.17-én, a Buddhista Anyaszeretet Ünnepén;

         - 08.17-én a nagykövetség felkérésére, a vietnami haditengerész halottak emlékére szervezett buddhista szertartáson;

         - 08.26-án, a Budapest 15. kerületében létesített Stupa felavatásán;

         - jelezte továbbá, hogy 09.10-én részt vesznek a Vietnami Gyermeknap rendezvényen a Sárkány Centerben.

3.      Az elnök és Bányai Levente tájékoztatást adott a 08.31-09.04 között, Budapest 3. kerülete önkormányzatának meghívására Budapesten látogatást tett Hanoi- Son Tay Népi Bizottság delegációjának programjáról. A delegáció programjában részt vett Dr. Nguyen Thanh Thuan nagykövet, valamint Őry Csaba Hanoi-ban akkreditált nagykövetünk is.

4.      Bányai Levente tájékoztatta az elnökséget a Geodézia Zrt. és vietnami partnere közötti együttműködés újabb lépéseiről, amelynek keretében a Hanoi Építészeti Egyetem Technikai Infrastruktúra és Városi Környezet Technológiai Központja meghívására 10.02-09 között magyar delegáció tesz látogatást Vietnamban.

5.      Az elnök megemlékezett a 09.02-i nemzeti ünnepi rendezvényről, említést tett a meghívók kiküldése terén tapasztalt anomáliákról, ugyanakkor kiemelte az ünnepség alkalmával bemutatott, Hanoiból erre az alkalomra érkezett fotókiállítás nagyszerűségét. Jelezte, hogy a vietnami kormány döntése szerint a kiállítási anyag Magyarországon marad, így lehetőség nyílik annak egésze, vagy részleteinek bemutatása az ország más városaiban is. Jelezte, hogy ennek érdekében megbeszéléseket folytatott már Budapest 3. és 16. kerületeinek polgármestereivel.

         Az elnök bejeleztette, hogy Vietnam nemzeti ünnepe alkalmából e-mailben küldött jókívánságokat a Vietnami – Magyar Baráti Társaság Hanoi-i és Ho Chi Minh városi vezetőinek.

6.      Az elnök tájékoztatást adott Mayer Béla filmrendező-producer 09.104-i megkereséséről. Mayer úr filmet kíván készíteni a NEFB misszióról, ennek érdekében kérte a Társaság támogatását. A kezdeményezés felkarolása keretében a Mayer úr által vezetett filmes csoport felvételeket készített Dr. Déri Miklós 09.07-i, a vietnami fogolycserék témájában tartott előadásáról.

7.      Kolossváry Miklós jelzése alapján az elnök tájékoztatta az7 elnökséget a Honvéd Kulturális Egyesület és a Hanoi Vietnami - Magyar Kulturális Klub közötti együttműködés alakulásáról. A HKE meghívott egy vietnami művészt, hogy vegyen részt a 10.07-12 között, Szentendrén szervezett alkotótáborban, illetve kiállítási képeket kértek a vietnami partnertől a 11.15-én, a Stefánia Galériában megnyitandó kiállításra.

8.      Az elnök bemutatta az Újbuda folyóiratban megjelent cikket Dr. Le Minh Triet úr, a Ho Chi Minh Városi Vietnami – Magyar Baráti Társaság elnökének, Budapest 11. kerületének polgármesterével történt, 07.27-i találkozójáról.

9.      Az elnök jelezte, hogy 09.14-én kerül megrendezésre Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az „Üzletkötés az ASEAN országokkal” c. konferencia, amelyen információink szerint részt vesz Vo Van Mai, a Vietnami –Magyar Baráti Társaság alelnöke, a Vietnami – Magyar Üzleti Tanács társelnöke is.

10.    Az elnökség döntött a soron következő közgyűlés dátumát illetően, ennek megfelelően azt 11.11-én 16,30 órai kezdettel hirdetjük meg. Helyszíne a Honvéd Kulturális Központ.

         A közgyűlés naprendi pontjainak előzetesen az elnökség beszámolóját, az ellenőrző bizottság beszámolóját, az ellenőrző bizottság kiegészítését, a rendezvény- és pénzügyi terv megtárgyalását, a Társaság jogi helyzetének és egyéb kérdések megtárgyalását tervezzük.

11.    A Társaság pénzügyi helyzetére vonatkozóan az elnök bejelentette, hogy aktuálisan 300.308.- Forinttal rendelkezünk. Közölte, hogy a NAV tájékoztatása szerint a 2016. rendelkező évben felajánlott szja 1 %-ból várhatóan 9.410.- Forintra számíthatunk, ami jelentősen kisebb összeg az előző évekhez képest.

12.    Az elnökség elfogadta Horváth Zsuzsanna Erzsébet tagsági jelentkezését.

13.    Az elnökség soron következő ülésének időpontja nem került kijelölésre, arról az elnökség e-mailben határoz a közeljövőben.

 

 

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.08.03-án 17,00-18,15

Honvéd Kulturális Központ

 

 

                       I.      Jelen volt: 

                       Dr. Botz László

Bányai Levente

Dr. Füstné Tran Thi Hanh                 

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nagy Gyula

Nguyen Xuan Hue

Váraljai Márton

Kevei Gyula (meghívott)

 

                        II.      Megbeszélt témák:

 

1                   Az elnök értékelte Nguyen Mai Huong asszony, a Hanoiban működő Vietnami – Magyar Kulturális Klub ügyvezető alelnökének 2016.06.22-25 között lebonyolított, budapesti programját.

a.      Megállapította, hogy az elnökség tagjaival 06.22-én megtartott megbeszélése jól szolgálta a Társaság alapszabályában megfogalmazott kulturális kapcsolatok fejlesztése feladatot. Megállapodás született a Honvéd Kulturális Egyesület vezetőjével, minek értelmében a felek elkötelezettnek nyilatkoztak egymás országának kulturális élete bemutatása érdekében a kortárs képzőművészeti értékek kölcsönös bemutatása elősegítésére.

b.     A delegáció 06.23-án látogatást tett az Óbudai Kulturális Központban, ahol Bihariné Denk Dóra, kulturális szervező adott tájékoztatást a kerület kulturális életéről, abban a Központ szerepéről.

c.     06.24-én a delegáció látogatást tett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az egyetem festő tanszékének vezetője, Filp Csaba és a  nemzetközi- és kiállítási iroda vezetője, Rohonczi Edit bemutatta az intézményt, a megbeszélés során a MKE felvázolta a lehetőséget a vietnami érdeklődők számára a doktori képzésben való – Stipendium Hungaricum - ösztöndíjas részvétel lehetőségére, illetve együttműködési megállapodás kötésére, amennyiben valamely vietnami képzőművészeti felsőoktatási intézmény arra partnerként jelentkezik. A kérdésben örömmel vennék Mai Huong asszony közvetítését.

d.     Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy Mai Huong asszony látogatásáról és tárgyalásairól levélben informálta Dr. Őry Csaba nagykövet urat és kérte támogatását a jelzett együttműködés kialakításában.

Kevei Gyula javasolta, hogy a hasonló jellegű látogatásokról az elnökség tájékoztassa a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is és kérjen anyagi támogatást a látogatás lebonyolításához.

Dr. Kovács Tamás javasolta, hogy Dr. Őry Csaba nagykövet úr budapesti tartózkodását kihasználva, személyesen járjunk el nála, hogy a minisztériumban járjon közre a Társaságunk által szervezett,  hasonló programok támogatása érdekében.

2.       Bányai Levente tájékoztatást adott Nguyen Dinh Toan, vietnami építésügyi miniszterhelyettes és delegációja 06.19-22. közötti budapesti tárgyalásairól a Geodéziai és Térképészeti Zrt. vezetőivel. A vietnami delegáció nagyra értékelte a magyar partner által kifejlesztett és bemutatott modern technológiát, amely a vietnami építésügyi, közlekedési, környezetvédelmi és természeti erőforrási minisztériumok, valamint a vietnami áramellátási vállalat részéről igen értékesnek bizonyult és előre vetítette egy sikeres, hosszú távú együttműködés lehetőségét. Várhatóan ez év szeptemberében a Hanoi városfejlesztési intézet delegációja is ellátogat Budapestre a jelzett témában.

3.       Az elnök beszámolt a „Nemzetek Háza” Nemzetek Közötti Baráti Társaságok Szövetsége 06.30-i közgyűléséről, ahol a 2015. évi beszámoló mellett bejelentésre került, hogy a Törvényszék elfogadta a Szövetség új alapszabályát. Bejelentésre került, hogy

                   a.       a Szövetség tagdíja továbbra is évi 25.000.- Ft marad;

                   b.      a migrációs problémák kapcsán a Nemzetek Háza rendezvényein nyilvántartást kell vezetni a résztvevőkről;

                   c.       a tagtársaságok dokumentumait, az adatokban bekövetkezett változásokat  meg kell küldeni a Nemzetek Házának.

 

4.       Az elnök értékelte a VMBT delegáció (Pham Viet Son, a VMBT főtitkára, alelnök és Dr. Le Minh Triet, a VMBT alelnöke, a HCMV VMBT elnöke) 07.15-08.01 közötti, budapesti látogatását.

                   a.  A látogatás előkészületeivel kapcsolatban elmondta, hogy problémák adódtak a látogatás időzítéséből, ugyanis a nyári szabadság-időszakban gondot okozott a megfelelő programok tervezése, a résztvevők mozgósítása;

                   b.  Az elnökség 07.27-én eredményes, baráti hangvételű tárgyalást folytatott a delegációval, amelynek során tájékoztatást kaptunk az 1997 óta működő, mintegy 200 főt magába foglaló HCM Városi VMBT szervezetéről, működéséről. Megerősítésre került a szándék, hogy szorosabb, közvetlen kapcsolatot kívánunk tartani a HCM városi szervezettel. A kölcsönön informáltság elősegítésére kértük vietnami partnereinket, hogy honlapjukon magyar nyelven is közöljenek információkat a szervezetek működéséről.

         c.  Dr. Le Minh Triet elnök úr jelezte, hogy a HCMV VMBT 08.06-án tartja soros kongresszusát, amelyre kérte, küldjünk üdvözlő levelet.

d.  A delegáció 07.27-én – az elnök kezdeményezésére és közvetítésével - megbeszélést folytatott Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Bp.11. kerület országgyűlési képviselőjével, és Dr. Hoffmann Tamás, polgármesterrel a testvér-település kapcsolatlétesítés lehetőségéről.

Újbuda részéről nagyra értékelték a kezdeményezést, amelynek továbbfejlesztéséhez Társaságunk elnöke minden támogatást megígért, ennek szellemében részletes leírást adott Magyarország és Vietnam kapcsolatainak történeti fejlődéséről, a terstvér-települések már létrehozott rendszeréről.

5.       Az elnök tájékoztatta az elnökséget a nemzeti ünnepeinkről való közös megemlékezés előkészületeiről.

                   a.  Tekintettel a tervezett helyszínen felmerült elektromos hálózat karbantartási munkálataira, a korábban tervezett 08.12-i időpont kényszerű módosításra került, az új időpont 08.13. (szombat) 18,00.

                   b.  A rendezvény előkészületei során 07.19-én az elnök megbeszélést folytatott a Magyarországi Vietnamiak Egyesülete képviselőjével majd 07.26-án a Térképész Klub illetékeseivel (gazdasági vezető, étteremvezető). Egyeztetésre kerültek a rendezvény helyszínének berendezésére, a felkínált ételekre, italokra vonatkozó részletek, a szolgáltató által adott árajánlat elfogadásra került.

                   c.  A rendezvényre meghívásra kerültek a VMBT és a MVE tagjai, valamint a VSZK nagykövete, felesége és a nagykövetség munkatársai.

6.       Dr. Füstné Tran Thi Hanh tájékoztatta az elnökséget Dinh Xuan Huong követségi I. titkár, konzul kéréséről, hogy a MVBT levélben tiltakozzon a dél-kínai tengeren folyó kínai provokáció ellen a budapesti kínai nagykövetség felé.

                   a.  A jelzett kéréssel kapcsolatban az elnökség megerősítette korábbi véleményét, miszerint a konfliktusban szereplők mindegyike részéről mértékletesség és a problémák tárgyalásos úton történő rendezésére való törekvés szükséges. Ezt a véleményünket már korábban, a HCMV-ben rendezett nemzetközi konferencián is kifejeztük;

                   b.  Az elnökség javaslata szerint a 08.13-i rendezvényen, a köszöntő beszédben hangsúlyozhatjuk a békés megoldás fontosságát.

7.       Az elnök a tervezett őszi programokra vonatkozóan bejelentette, hogy egyeztetett a Nemzetek Háza főtitkárával, ennek alapján igényt jelentett be a helység igénybevételére

                   a.  Dr. Déri Miklós előadásához 09.07.15,00-re

b.  Gergely László előadásához 11.16.15,00-ra.

c.  A 2016. évi Közgyűlést – az elnökség javaslata szerint – a Honvéd Kulturális Központban tartjuk meg 2016. október utolsó hetében egy később pontosított időpontban.

8.       Az elnök jelezte, hogy tájékozódott a Nemzetek Közötti Baráti Társaságok Szövetségéhez tartozó szervezetek képviselőinél szervezeteik jogállásáról. Megállapítható, hogy adódóan az egyes szervezetek rendeltetésének, választott feladatainak, működésük rendjének különbözőségeiből civil szervezeti jogállásuk változó (egyesület, alapítvány, civil társaság). A kapott információk alapján a Fővárosi Törvényszék „civil társaságok” ügyintézőjénél lehet további tájékoztatást kapni, amit az elnök intéz.

                             

III.        Pénzügyi helyzet

1.       2016.08.01-én:       

Bankszámlán:                          332.420.-

            Házi pénztárban:                      118.646.-

Összesen:                                451.066.- Forinttal rendelkezett.

                                    

IV.       A következő elnökségi ülés:  2016. 09.07 -én 16,30-kor tartjuk, közvetlenül Dr. Déri Miklós előadását követően a Nemzetek Házában (2012. Budapest, Bajza u.54.).

 

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.06.15-án 17,00-18,30

Honvéd Kulturális Központ

 

 I.        Jelen volt:      Dr. Botz László

Bányai Levente                       

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nagy Gyula

Nguyen Thanh Huong

Váraljai Márton

Kevei Gyula (meghívott)

Kolossváry Miklós (meghívott)

 

II.        Megbeszélt témák:

1          Az elnök az internetről szerzett információ alapján tájékoztatta az elnökséget a nagykövetség által, 05.17-én, a zalaegerszegi Ho Chi Minh szobor koszorúzási rendezvényéről. Tekintettel arra, hogy a nagykövetség és a MVBT elnöksége közötti kommunikációban problémaként értékeljük az egyes rendezvényekre vonatkozó kölcsönös tájékoztatás hiányát, kezdeményezzük az együttműködés hatékonyságának javítását célzó konzultációt a nagykövetséggel.

2.         Váraljai Márton tájékoztatta az elnökséget a MH Összhaderőnemi Parancsnokság által 05.26-án szervezett, pákozdi „Békefenntartók Napja” ünnepségről.

3.         Az elnök tájékoztatást adott Nguyen Mai Huong asszony, a Hanoi-ban működő Vietnami – Magyar Kulturális Klub ügyvezető alelnöke budapesti látogatása programjának előkészületeiről. Az elnökség képviseletében Dr. Botz László, Nagy Gyula, Váraljai Márton, illetve Kolossváry Miklós 06.22-én fogadja Mai Huong asszonyt a HKK Intarziás termében, majd ebédet ad tiszteletére a HKK Kürtös éttermében. A találkozón – a jövőbeni filmkészítési tervek realizálása érdekében – részt vesz még György Lea (Solve Art Kft.) és Davidovics István (ProHíd Kft).A találkozó helyszínét Nagy Gyula biztosította.

Az elnök további látogatásokat és megbeszéléseket szervezett Mai Huong részére az Óbudai Kulturális Központba (06.23.) és a Magyar Képzőművészeti Egyetemre (06.24.)

4.         Az elnök – Pham Viet Son, a VMBT főtitkára által küldött információ alapján megerősítette, hogy a VMBT delegációja (Dr. Le Minh Triet, a VMBT alelnöke, a Ho Chi Minh városi tagozat vezetője és Pham Viet Son, VMBT főtitkár) 07.15-08.01 között tartózkodik Budapesten. Az előzetes – pontosításra szoruló - információk szerint a delegáció az első négy napra kért programot az MVBT-től.  

5.         Az elnök tájékoztatta az elnökséget Szalay János, a CIG Pannónia Biztosító Nyrt. Területi igazgatója megkereséséről, amelyben munkalehetőséget ajánlott fel vietnami háttérrel rendelkező személyek részére.     

6.         Az elnök tájékoztatta az elnökséget Dr. Nagy Tamás megkereséséről, aki a NEFB misszió tevékenysége tudományos feldolgozása keretében interjú alanyokra kért javaslatot. Az elnökség NEFB-es tagjai készek Dr. Nagy Tamás kutató munkája támogatására.   

7.         Az elnök bejelentette, hogy 05.31-06.02 között, a Nagyvásárcsarnokban megrendezésre került a „Vietnami Napok” rendezvény, amelyhez a MVBT védnökséget vállalt. Az elnök sajnálattal közölte, hogy a szervezők minden igyekezete ellenére nem sikerült vietnami kereskedőket, szolgáltatókat megnyerni a rendezvényen való megjelenésre.

8.         Az elnök bejelentette, hogy a Nemzetek Háza Baráti Társaságok Szövetsége közgyűlést hívott össze 06.30.17,00-ra. A MVBT részéről a közgyűlésen az elnök mellett Nagy Gyula vesz részt.

9.         Bányai Levente tájékoztatta az elnökséget a Geodézia Rt. (MVBT intézményi tagja) meghívására 06.21-22-én Budapesten tárgyaló, Nguyen Dinh Toan miniszterhelyettes által vezetett vietnami delegáció programjáról.

10.       A 2016 őszi időszakban tervezett programok keretében az elnökség pontosította országaink nemzeti ünnepeiről való megemlékezés dátumát, eszerint a hagyományos baráti rendezvényt 08.12-ére szervezzük, közösen a Magyarországon élő Vietnamiak Szövetségével. A helyszín biztosítását Bányai Levente intézi a Térképész Székházban. A közös szervezés részleteit az elnök egyezteti a MéVSZ vezetésével.

11.       A Társaság alapszabálya átdolgozásának kérdésében az elnökség egyetértett abban, hogy előzetes állásfoglalást kérünk a civil szervezetekkel foglalkozó hivataltól. Az MVBT Közgyűlés összehívása kérdéséről az elnökség az állásfoglalás függvényében dönt.

II.        Szervezeti kérdése

1.   Új tagfelvétel:  Az elnökség elfogadta Dr. Nagy Tamás tagfelvételikérelmét.

            2.    Halálozás:

                        - Árpási György (NEFB II.csoport)

                        - Dr. Kőszegvári Tibor (NEFB I.csoport)

 

                                          III.      Pénzügyi helyzet

 

        1.             A MVBT 2016.06.15-én:       

Bankszámlán:                          349.897.-

                       Házi pénztárban:                    142.051.-

Összesen:                                491.948.- Forinttal rendelkezett.

                  

IV.       A következő elnökségi ülés:  2016. 08.03-án 17,00-kor a Honvéd Kulturális Központban.

 

 

 

 

MVBT elnökségi ülés

2016.05.04-án 17,00-19,00

Honvéd Kulturális Központ

 

 I.        Jelen volt:      Dr. Botz László

Bányai Levente                     

Dr. Füstné Tran Thi Hanh

Dr. Kovács Tamás

Le Kim Thoa

Nagy Gyula

Nguyen Thanh Huong

Nguyen Xuan Hue

Váraljai Márton

Kolossváry Miklós (meghívott)

 

II.        Megbeszélt témák:

1.         Az internetről kinyert információk alapján az elnök tájékoztatta az elnökséget a VSZK-ban lezajlott választások eredményeiről, Nguyen Xuan Phuc miniszterelnöki kinevezéséről, Nguyen Phu Trong párt főtitkári újraválasztásáról, Tran Dai Quang államfői kinevezéséről. Megfigyelők értékelése szerint az ország vezetése élén történt változások után várhatóan folytatódnak a gazdasági reformok.

2.         Az elnök értékelte a 04.07-i koszorúzási ünnepség lebonyolítását, az ünnepségen résztvevők nagy számát, a VSZK nagykövetsége, a HM és a BM képviselőinek megjelenését. Az ünnepségről fényképes tudósítás jelent meg a Honvédelem.hu portálon.

3.         A 04.29-i emléktábla avatási ünnepség és fogadás értékelése keretében az elnök hangsúlyozta a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség dandár parancsnokának, Baráth Ernő ezredesnek, helyettesének, Mudra József alezredesnek és munkatársaiknak aktív részvételét az ünnepség előkészítésében és eredményes lebonyolításában.

            Dél-Vietnam felszabadítása és az ország újraegyesítése 41. évfordulója alkalmából rendezett fogadást ugyancsak sikeresnek ítélte. Tájékoztatta az elnökséget a Magyarországi Vietnamiak Egyesülete leveléről, amelyben az Egyesület és a nagykövetség nevében elégedettségüket fejezték ki az ünnepségsorozat megszervezését és lebonyolítását illetően, valamint reményüket, hogy a jövőben hasonló rendezvényeket együtt rendezzünk.

            A fogadáson a vártnál alacsonyabb számban jelentek meg vietnamiak, ez részben a kiértesítés/meghívás koordinálatlanságával, részben az iskolai ballagási ünnepségekkel való egybeesésnek tulajdonítható.

            Az elnök kiemelte Nagy Gyula aktív közreműködését a rendezvények adminisztratív előkészítésében és sikeres lebonyolítása biztosításában.

4.         A Ho Chi Minh városi magyar főkonzulátus honlapjáról vett tájékoztatás alapján az elnök jelezte, hogy a főkonzulátus 04.29-én, Ho Chi Minh városban, a Baráti Társaságok Szövetsége székházában a Visegrádi Csoport megalakulása 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget.

5.         A Vietnami – Magyar Kulturális Klub alelnöke, Nguyen Mai Huong asszony által küldött információ alapján az elnök tájékoztatta az elnökséget a Hanoiban megrendezett Magyar Könyvnapok rendezvényről.

6.         Dr. Füstné Tran Thi Hanh beszámolt a 04.25-én, a Budapest 11. kerületben rendezett Anyák-napi ünnepségről, ahol Gergics Máriával „Tűzmadár” táncműsort adtak elő.

7.         Az elnök beszámolt Vo Van Mai úrral, a VMBT alelnökével, 04.28-án folytatott megbeszélésről, amelyen részt vett Nagy Gyula is. Magyar részről tájékoztatást adtak a 04.29-i rendezvények előkészületeiről, Vo Van Mai úr pedig a vietnami választásokról, a kormány átalakításáról. Tájékoztatása szerint az állami vezetésbe jelenleg egy „magyaros” került be, a miniszterelnöki hivatal miniszterhelyettesi pozícióba. Közölte továbbá, hogy a korábbi vezérkari főnök a Nemzetgyűlés alelnöke, a korábbi politikai főcsoportfőnök pedig honvédelmi miniszter lett.

Vo Van Mai jelezte, hogy 05.09-én HM delegáció érkezik Budapestre, a kíber-biztonság témájában folytatnak megbeszéléseket a belügyminisztériumban. Megerősítette azt a korábbi információt, miszerint a Vietnami – Magyar Baráti Társaság hivatalos delegációja érkezik Budapestre július 25-én, három napos hivatalos látogatásra, valamint hogy a Hanoi - Son Tay város Népi Bizottságának delegációja érkezik Budapestre 08.30-án, Budapest 3. kerület önkormányzatának meghívására.

 

Tájékoztatást adott továbbá arról, hogy az augusztus 20/ szeptember 2. –i nemzeti ünnepeket – a magyar nagykövet kérésére – augusztus közepén tervezik megtartani.

8.         Az elnök tájékoztatta az elnökséget Nguyen Mai Huong asszony, a Vietnami – Magyar Kulturális Klub alelnökének 02.22-24 közötti magyarországi látogatásáról. A látogatás célja a lét nép barátságának erősítése, ápolása, a magyar kultúra és oktatás tanulmányozása. Mai Huong asszony programját a MVBT szervezi, annak technikai lebonyolítását Váraljai Márton vállalta. Az elnökség vietnami tagjaitól a tolmácsolás, valamint Mai Huong asszony kísérésének biztosítását várjuk, ennek megszervezésére az elnökség Nguyen Xuan Hue-t kérte fel.

9          Az elnök tájékoztatást adott a Vietnami – Magyar Baráti Társaság hivatalos delegációjának, 07.25-28 közötti budapesti látogatásáról. A delegációt vezető Pham Viet Son alelnök az érkező delegáció adatait még nem adta meg, ezek beérkezése után küldjük a meghívólevelet. A találkozó programját a soron következő elnökségi ülésen pontosítjuk.        

10.       Vo Van Mai úrtól választ kaptunk a Farkasréti temetőben nyugvó Nguyen Thanh Nhi vietnami főhadnagyról, miszerint továbbította az elhunyt tisztre vonatkozó érdeklődésünket az egykori parancsnokának, illetve családjának.

            Nagy Gyula tájékoztatása szerint Nhi főhadnagy az Egyesített Tiszti Iskolán vett részt továbbképzésen, miközben – 1975-ben – súlyos betegség következtében elhunyt. További információkat próbálunk begyűjteni a HM-től, illetve a Farkasréti temető hivatalától.

11.       A Társaság alapszabálya átdolgozásához Dr. Kovács Tamás, írásban adta át az elnökség tagjainak, amelynek tanulmányozását követően lehet a konkrét módosításokat elvégezni, illetve a bíróság felé a bejelentési kötelezettséget 2017. 03.15-ig teljesíteni.

12.       A 2016. évi programok tervezése érdekében az elnökség számba vette a várható, illetve tervezhető eseményeket:

-           Békefenntartók Napja 05.27-én. A rendezvényre vonatkozóan információt kérünk a szervezésben résztvevő Jobbágy Antal és Kollár Endre tagjainktól;

-           06.22-24 között szervezzük és részt veszünk a Vietnami – Magyar Kulturális Klub alelnöke budapesti programjában, találkozót szervezünk a MVBT elnökséggel;

-           07.25-28 között szervezzük a Budapestre látogató VMBT delegációjának programját;

-           Augusztus hónapban, hagyományunk szerint tervezzük megrendezni a magyar és vietnami nemzeti ünnepekről való közös megemlékezést (baráti találkozó) a Geodéziai és Térképészeti Zrt. objektumában;

-           09.02-án a VSZK nagykövetsége meghívása szerint képviseljük a társaságot a Nemzeti Ünnepi fogadáson, valamint a tervezett kiállításon a Stefánia Palotában;

-           Szeptember hónapra tervezzük Dr. Déri Miklós előadását az 1973-as amerikai-vietnami fogolycseréről, a Nemzetek Házába;

-           Szeptember hónapban részt veszünk a Békefenntartók Bajtársi Egyesülete által szervezett Nemzetközi Békenap rendezvényen, Pákozdon.

-           November hónapra tervezzük Gergely László előadását az 1973.04.07-i helikop


Dokumentumok

Megnevezés Formátum Méret
mvbtelnoksegiulesnapirendje2013.03.26..doc application/doc 26.0 KB
mvbtelnoksegiulesnapirendje2012.08.28..doc application/doc 72.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.12.14..docx application/docx 19.6 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.10.16..docx application/docx 18.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.09.25..doc application/doc 51.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.06.19..doc application/doc 49.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.04.11..doc application/doc 45.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.03.21..doc application/doc 50.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.01.18..doc application/doc 52.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.11.04..doc application/doc 42.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.11.04..doc application/doc 42.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.10.05..doc application/doc 62.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.08.10..doc application/doc 86.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.05.11..doc application/doc 51.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.03.17..doc application/doc 55.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.01.26..doc application/doc 51.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2014.04.14..doc application/doc 45.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2014.03.10..doc application/doc 44.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2014.02.10..doc application/doc 39.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2014.01.13..doc application/doc 35.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.10.14..doc application/doc 38.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.09.09..doc application/doc 37.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.08.14..doc application/doc 37.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.07.10..doc application/doc 34.5 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.06.12..doc application/doc 53.0 KB
mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.02.26..doc application/doc 64.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2010.12.08..doc application/doc 53.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2010.10.27..doc application/doc 56.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2010.06.16.doc application/doc 69.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2010.03.30.doc application/doc 48.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2010.02.23.doc application/doc 71.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.12.16.doc application/doc 56.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.10.14.doc application/doc 50.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.09.16.doc application/doc 45.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.09.02.doc application/doc 45.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.06.23.doc application/doc 48.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.05.26..doc application/doc 47.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.04.01..doc application/doc 58.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.03.04..doc application/doc 51.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2009.01.28..doc application/doc 44.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.11.25..doc application/doc 49.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.10.14..doc application/doc 50.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.08.26.doc application/doc 45.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.06.11.doc application/doc 37.0 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.04.16.doc application/doc 56.5 KB
mvbtelnksgilsfeljegyzs2008.01.16.doc application/doc 34.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyzes-2015.01.21..doc application/doc 47.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2016.01.06..doc application/doc 52.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.11.16..doc application/doc 48.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.10.05..doc application/doc 55.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.07.23..doc application/doc 50.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.06.10..doc application/doc 55.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.04.20..doc application/doc 41.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.03.23..doc application/doc 55.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2015.02.23..doc application/doc 66.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2014.11.17..doc application/doc 51.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2014.10.13..doc application/doc 49.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2014.09.10..doc application/doc 47.5 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2014.07.21..doc application/doc 59.0 KB
mvbt-elnoksegi-ules-feljegyes-2014.05.12..doc application/doc 45.0 KB
1379012037mvbtelnoksegiulesfeljegyes2013.08.14..doc application/doc 37.0 KB
1355583293mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.10.16..docx application/docx 18.5 KB
1348669247mvbtelnoksegiulesnapirendje2012.08.28..doc application/doc 72.0 KB
1341407451mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.06.19..doc application/doc 49.0 KB
1341407383mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2012.06.19..doc application/doc 49.0 KB
1328532040mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.03.17..doc application/doc 55.5 KB
1300464182mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.01.26..doc application/doc 51.5 KB
1300464134mvbtelnoksegiulesfeljegyzes2011.01.26..doc application/doc 51.5 KB